Soros György bakot lőtt

Soros György bakot lőtt

A WikiLeaks szerint Soros (Schwartz) György pénzelte a Panama Papírok nyilvánosságra hozatalát. Egyelőre három cégét találták meg a tetemes listán.

A WikiLeaks portál szerint az offshore-botrányról kiszivárogtatott panamai dokumentumok Vlagyimir Putyin orosz elnököt támadó állításai egy olyan tényfeltáró médiaszervezettől erednek, amelyeket az amerikai állami USAID segélyszervezet és Soros György nagybefektető finanszírozott.

Az állítás a szintén bizalmas információk kiszivárogtatásairól ismert portál Twitter-oldalán jelent meg, forrásmegjelölés nélkül. A bejegyzés szerint az OCCRP áll a Putyin elleni támadások mögött, és ez a szervezet Oroszországot és az egykori Szovjetuniót is „célba veszi”. Az OCCRP az Organized Crime and Corruption Reporting Project nevű, főleg kelet-európai tényfeltáró újságírók által létrehozott szervezet nevének rövidítése.

A WikiLeaks Twitter-bejegyzése szerint az „amerikai” OCCRP hasznos munkára is képes, de teljesen aláássa feddhetetlenségét, hogy az amerikai kormány „közvetlenül finanszírozza” a panamai kiszivárogtatásokban Putyin ellen megfogalmazott támadásokat. A több százezer céggel kapcsolatos kiszivárogtatás forrásai egyelőre ismeretlenek, csak annyit lehet tudni, hogy az adatok egy panamai ügyvédi irodából származnak, és titkos forrás szolgáltatta ki a Süddeutsche Zeitung című német lapnak. Az érintett panamai iroda, a Mossack Fonseca azt állítja, hogy hackertámadás áldozata lett.

A Kremlben nem örvendeztek a kiszivárogtatásnak. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője úgy fogalmazott, hogy „csalódottságot keltett” az offshore-ügyekre rávilágító újságírói munka minősége, Moszkvában „nagyobb szakszerűségre” számítottak. Peszkov egyébként már napokkal az anyagok publikálása előtt arra figyelmeztetett, hogy egy nemzetközi oknyomozó konzorcium arra készül, hogy „megrendelésre” az elnök családjára és gyerekkori barátaira vonatkozó információkat „ültessen el” a köztudatba Nyugaton és Oroszországban. A szóvivő szavai szerint az ilyen akciók célja az orosz vezetés, elsősorban Vlagyimir Putyin elnök lejáratása, különösen a parlamenti választások évében, és hosszabb távon is – két évvel az elnökválasztás előtt.

Akadnak azonban olyan politikusok is, akik hálásak a kiszivárogtatásért. Francois Hollande francia köztársasági elnök hétfőn külön köszönetet mondott a világszerte számos közéleti személyiséget kompromittáló botrány elindítóinak. Főképp azt találta örvendetesnek, hogy a kiszivárogtatás révén megnövekszik azoknak az adóbefizetése, akik adócsalást követtek el.

Szerző: Andre Lowoa

Forrás: MTI/nyomaban.blogger.hu/Facebook

sokkaljobb-kommentár: Három Soros offshore cég szerepel a Panama listán a Fox News szerint. A Soros Finance, Inc. panamai bejegyzésű, a Soros Holdings Limited Brit Virgin szigeteki, és a Soros Capital bermudai. Soros korábban arról beszélt, hogy nem találtak érdekeltségét a listán. Egyik offshore cége Bin Laden családtagjait is támogatta fegyverkereskedéssel, üzleti hírszerzéssel, és offshore cégek alapításával foglalkozott. Hillary Clinton elnökválasztási kampányát is támogatja, de támogatja ő a migránsok Európába történő rárontását is. A rendszerváltozás hajnalán támogatta Orbán Viktor oxfordi tanulmányait. Egy évvel ezelőtt jelent meg a hír, miszerint eltűnt Orbán Viktor az Oxfordi Egyetem híres diákjainak listájáról. Az egyetem sajtósa szerint rendszeresen kurtítják a listát. Most például 32 nevet vettek le – másfél tucatnyit viszont feltettek.

A banki shortolást régen be kellett volna már tiltani, ez a spekuláció hozott nagyon sokat Soros konyhájára. Az Európai Unióban szó volt a beszüntetéséről, de ennél több valamiért nem történt. Shortolni azt a részvényt szokták, amiről úgy gondolják, hogy lejjebb megy az értéke. Kölcsön veszed a részvényeket pl. 1000 forintért darabját, eladod, de akkor még nem fizeted ki csak később, amikor már például csak 500 forintot fog érni, és ennyit is fizetsz ki érte. Részvényenként nyertél egyből 500 forintot. Shortolást hajtott végre egyszer az OTP ellen is, Londonban is vitézkedett, és a jelcini Oroszországot csaknem beborította a gödörbe.

Alapítványa, vagy alapítványai természetesen jelen vannak Magyarországon is, és zavartalanul fejthetik ki a „tevékenységüket”…

Békéscsaba, 2016. május 19.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »