Soros György antiszemita képi ábrázolásmód használatával vádolja a magyar kormányt

A BBC brit közszolgálati médiatársaság hírportálján megjelent írás szerint Soros György azzal vádolja a magyar kormányt, hogy “antiszemita ábrázolásmódot” alkalmaz az ellene indított plakátkampányban.

 

“Lesújt a jelenlegi magyar rezsim szándékos dezinformációs kampányának részeként alkalmazott antiszemita képi ábrázolásmód. Bizakodással tölt el ugyanakkor, hogy a magyar zsidó közösség vezetése számtalan (magyar) állampolgárral együtt szót emelt e kampány ellen”

 

– idézi a BBC Soros Györgyöt.

 

A nyilatkozatot több más külföldi médium is ismertette szerdán.

 

Előző nap  közleményt adott ki a milliárdos szóvivője, Michael Vachon is. Eszerint “Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain. “A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes” – tette hozzá.

 

Vachon fantazmagóriának mondta azt a feltételezést, hogy Soros támogatja az Európába özönlő menekültáradatot.

 

“Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében”

 

– tette hozzá Vachon.

 

MTI

Nyitókép: independent.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »