Soros félmilliárd dollárral támogatja a migránsokat

Soros félmilliárd dollárral támogatja a migránsokat

Soros György magyar származású amerikai pénzügyi szakember félmilliárd dolláros beruházással készül támogatni a menekültek és migránsok által indított startup vállalkozásokat, cégeket és társadalmi kezdeményezéseket.

Az Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet) elnöke erről kedden beszélt New Yorkban, az ENSZ első migráns- és menekültügyi csúcstalálkozóját követően.

“Célunk a magánszektort a közjó szolgálatába állítani” – mondta Soros. “Azt szeretnénk, ha ezek a beruházások sikeresek lennének. Elsődlegesen azonban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyekből a migránsok és a befogadó közösségek ténylegesen profitálnak” – fejtette ki az üzletember.

Soros György reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ez a vállalása “más befektetőket is arra ösztönöz, hogy ugyanezen misszió mögé álljanak”.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa elmondta: ezek a befektetések abban segítik a menekülteket, hogy meg tudjanak állni a saját lábukon. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »