Soros bosszúja jelenik meg Clinton család kommunikációjában

Egy tőről fakadnak az utóbbi napok amerikai kritikái, a Clinton család kommunikációjában Soros Györgynek a magyar kormánnyal szembeni elégedetlensége jelenik meg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek adott telefonos nyilatkozatában.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A miniszter Szófiából nyilatkozott, ahol részt vett az Európa Tanács külügyminiszteri ülésén.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: köztudott, hogy “Soros György elégedetlen a mai magyar kormánnyal, azt szeretné, ha nem ez a kormány irányítaná Magyarországot, és mi úgy látjuk, hogy ez az elégedetlenség jelenik most meg az amerikai kritikákban”. Emlékeztetett arra, hogy Soros György jó kapcsolatot ápol Bill Clinton volt amerikai elnökkel és elnökjelölt-aspiráns feleségével, Hillary Clintonnal, és mindig is támogatta a Clinton család politikáját.

A külgazdasági és külügyminiszter arra reagált, hogy Bill Clinton a hétvégén azt mondta: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis úgy döntöttek, a demokráciával túl sok a baj, ezért tekintélyelvű, Putyin-féle vezetést akarnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »