Soros beavatkozásától tart a cseh államfő

Soros beavatkozásától tart a cseh államfő

Soros György beavatkozásától tart a cseh államfő, az iráni internetezők pedig már csak nevetnek az Amerika-ellenes állami propagandán. Nemzetközi lapszemle következik.

Élesen bírálta Soros György magyar származású amerikai milliárdos üzletembert és az Egyesült Államok prágai nagykövetét Milos Zeman cseh államfő a Parlamentní Listy cseh hírportálnak adott interjújában. Milos Zeman úgy fogalmazott, Soros tevékenysége néhány téren gyanús, és feltűnően hasonlít a belügyekbe való beavatkozáshoz. A prágai amerikai nagykövetről azt mondta, hogy a diplomata csak azért kapta meg a posztot, mert az elnökválasztási kampány során Barack Obamát támogatta.

Megduplázódott a számuk

Kétszer annyi menedékkérő indult el Olaszország felé Egyiptomból az előző hat hónapban, mint tavaly – jelentette az EUobserver a Frontexre hivatkozva. Az uniós határőrügynökség közölte, hogy közelről figyeli a helyzetet. Egyiptomból sokkal hosszabb a tengeri út Európába, mint Líbiából, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy több migráns fulladhat a tengerbe.

Kifigurázták az Amerika-gyalázó plakátokat

Viccet csináltak a teheráni városháza Amerika-gyalázó plakátjaiból iráni internetezők – írja a Foreign Policy amerikai külpolitikai szakportál. A polgármester által jóváhagyott propagandaüzenetekkel azt akarták bizonygatni, hogy mennyivel rosszabb az Egyesült Államokban élni, mint Iránban. A közösségi oldalak felhasználói viszont kifigurázták a feliratokat. Az egyik plakátra például azt írták: tudta-e, hogy Iránnal szemben Amerikában súlyos büntetés jár a közpénzek elsikkasztásáért, utalva arra, hogy az előző iráni elnök állítólag 87 millió dollárt fizetett egy olajfúró toronyért, amely soha nem épült meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »