Soros: A plakátok az antiszemitizmust erősítik

Soros: A plakátok az antiszemitizmust erősítik

Soros György úgy véli, hogy az arcképét használó plakátkampánnyal a magyar kormány az antiszemitizmust erősíti. Soros először szólalt meg ebben az ügyben – írja a BBC a magyar származású üzletember közleményére hivatkozva.

A lap azt írja, hogy sok magyarországi zsidó fél attól, hogy az 5,7 milliárd forintos kampány bújtatottan antiszemita, még ha ezt a kormány tagadja is. Soros közleményében azt írta: „Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként.” Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen.

http://mno.hu/

„Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – mondta kedden a Reuters hírügynökségnek, Michael Vachon, a magyar üzletember szóvivője.

Visszavonatná a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Soros György magyar származású üzletember budapesti díszpolgári címét, ezért még rendkívüli közgyűlést is összehívatnának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »