Sorkötelezettséggel válaszolhatnak a terrorfenyegetettségre

Sorkötelezettséggel válaszolhatnak a terrorfenyegetettségre

Németországban visszaállíthatják a sorkötelezettséget a terrorfenyegetettség miatt. Nemzetközi lapszemle.

Németországban szükség esetén visszaállíthatják a sorkatonai szolgálati kötelezettséget a kormány szerdán elfogadandó vészhelyzeti védelmi terve alapján – mondta a Bundestag belügyi bizottságának elnöke Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva. A kormánypárti politikus rámutatott: továbbra is él az alaptörvény azon rendelkezése, hogy  külső fegyveres támadás esetén általános hadkötelezettség van érvényben.

Nagy-Britannia súlyosan megsérti a nemzetközi jogot a Szaúd-Arábiával folytatott fegyverkereskedelemmel egy nemzetközi szervezet szerint – tudósít a Guardian. A segélyszervezeteket tömörítő Oxfam eszerint a szaúdiak civileket is bombáznak a szomszédos Jemenben, és ehhez a fegyvereladásokkal közvetetten a szigetország is hozzájárul.

Jelentősen visszaesett a turizmus Párizsban a terrortámadások és a szélsőséges időjárás miatt – jelenti honlapján a BBC. Tavalyhoz képest egymillióval kevesebb külföldi látogatott el a francia fővárosba, ami becslések szerint 750 millió eurós bevételkiesést jelent. Ez nagy csapást jelent a francia gazdaságnak, hiszen az ország hazai össztermékének hét százaléka származik turizmusból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »