Soltész letagadta, Simonka szerint nem aggályos: közpénzből vett napkollektorokat több kormánypárti képviselő

Ez az igazi rezsicsökkentés: állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő. Ezek szerint mégsem akkora zsákutca.

A Blikk összesen öt politikust azonosított, akik többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné döntése révén.


Egy izraeli banknál képesítést szerzett Német Lászlóné döntött párttársai támogatásáról

Simonka György fideszes képviselő (akinek nemrég dőlt be egy több mint másfél milliárd forintnyi támogatással kitömött agrárcége, melyről persze fogalma sem volt szegénynek – a szerk.) felesége egyenesen két házukra építtetett napkollektorokat összesen 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint nem volt aggályos a neje pályázata. Hát persze hogy nem.

– Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége – mondta a lapnak a politikus. Amikor rákérdeztek, hogy miért két házra kérték a támogatást, azt felelte, hogy vélhetően mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.

Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége a Buda környéki családi házukra kért állami támogatást. A tervezett költségek felét, 455 ezer forintot meg is ítéltek nekik a fejlesztési tárca adatai szerint. Soltész csak annyit ismert el, hogy indultak a pályázaton, de állítása szerint nem nyertek.

– Pár évvel ezelőtt pályáztunk egy környezetvédelmi pályázaton, de nem nyertünk. A döntési listán is tévesen szerepelhet, ugyanis nem kaptunk és nem vettünk fel egy forint támogatást sem – hazudta Soltész.


Soltész Miklós államtitkár felesége is nyertes

A nyertesek listáján szerepel még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester házastársa, valamint Kalmár Ferenc miniszteri biztos is, aki saját nevében pályázott a kollektorokra. Valamennyien 700 és 800 ezer forint körüli összeget nyertek el a beruházásra.

A napkollektor-pályázatot közel 3 milliárd forintos kerettel hirdették meg, és egészen a keret kimerüléséig fogadtak be pályázatot, vagyis csak a leggyorsabb 4 ezer nyerhetett.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »