Sokkot kapott, miután halálra gázolta kisfiát

Nyomoz a rendőrség a másfél éves kisfiát halálra gázoló apa ellen. A férfi sokkot kapott, egyelőre nem tudták kihallgatni, a baleset a Borsod megyei Forró községben történt tegnap.

A kisfiú édesapja munkából ért haza, a kocsival – szokásához híven – beállt az udvarba. Néhány perccel később cigarettáért indult a közeli trafikba. Akkor már sötétedett. Tolatni kezdett a kocsival, másfél éves kisfia a járdát elválasztó sövény mögül lépett az autó mögé. Édesapja nem látta a tükörben, és elütötte. A vérző gyermekkel azonnal orvoshoz indult, a benzinkútnál leintett egy Miskolc felé tartó mentőt.

„Kollégáim a helyszínen a kisgyermeket eszméletlen állapotban találták. A protokoll alapján megkezdték azonnal az ellátását. Emelt szintű légútbiztosítás történt. Vénát biztosítottak. Az ellátás közben azonban a kisgyermek meghalt” – mondta el Papp Zsolt a miskolci mentőállomás vezetője.

Hírdetés

A kisfiút többször is megpróbálták újraéleszteni a mentőautóban, de nem sikerült. A kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

„Magát az esetet az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja, büntetőeljárás keretében. Közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. Amelybe szakértőket is bevontak a kollégák” – számolt be róla Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi az eset után sokkot kapott, kihallgatni egyelőre nem tudták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »