Sokkal olcsóbban is hozzájuthatna a földgázhoz az ukrán lakosság

A Naftohaz ukrán állami vállalat jelenleg 6000 hrivnyáért biztosít 1000 köbméter földgázt az ipar számára – tájékoztat Valentin Zemljanszkij energetikai szakértő a Golos.ua ukrán hírportálnak adott kommentárjában.

„A Naftohaz díjszabásai szeptemberben már alacsonyabbak az ipar számára, mint a lakosság számára. A Naftohaz 100 százalékos előrefizetés esetén az ipari felhasználók számára 6000 hrivnyáért biztosít 1000 köbméter földgázt, a magánkereskedők pedig még alacsonyabb árat ajánlanak.” – mondta Zemljanszkij.

A szakértő elmondta, hogy jelenleg Európában csökken a földgáz ára, ezért pedig a Naftohaznak lenne lehetősége arra, hogy alacsonyabb áron biztosítsa a földgázellátást, mint amilyen tarifákat a kormány megállapított.

Az Európai Unióban a gázárak korrekciója 1 hónap leforgása alatt történik, Ukrajnában viszont a lakosság számára megállapított gáztarifák korrekciója negyedévente lehetséges.

„A jelenlegi helyzet szerint az ukránok többet fizetnek a földgázért, mint amennyit a helyzet valójában megkövetelne. A polgárok alacsonyabb áron is kaphatnának földgázt, mint az 1000 köbméterenkénti 6000 hrivnyáért.” – közölte Zemljanszkij.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ekkor hagy fel Ukrajna az orosz földgáz importjávalNem a megfelelő időpontban vásárolt földgázt a NaftohazUkrajna több mint másfél milliárd köbméter földgázt termelt júliusbanRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: földgáz, Ukrajna, Naftogaz, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »