Sokáig "egy bizonyos kisebbség érdekének vetették alá a nép szavazatait" – Ahmadinedzsád nyílt levelet írt Trumpnak

Nyílt levelet írt vasárnap Donald Trump amerikai elnöknek Mahmúd Ahmadinezsád, az egykori keményvonalas iráni államfő (2005-2013) írásában méltatta Trump erényeit, nevezetesen azt, hogy "becsületesen" mutatta be az Egyesült Államok korrupt politikai rendszerét.

“Őexcellenciája (Trump) becsületesen írta le az Egyesült Államok politikai és választási rendszerét, amikor korruptnak és a közérdekkel ellentétesnek nevezte őket” – írta Ahmadinezsád a honlapján perzsa és angol nyelven közzétett levelében.

“Az amerikai választási rendszer évtizedeken át egy bizonyos kisebbség érdekének vetette alá a nép szavazatait” – tette hozzá.

A volt iráni elnök felszólította az amerikai elnököt, hogy vessen véget a közel-keleti amerikai beavatkozásnak és elődei “arroganciájának”.

Hírdetés

Azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump rendeletben tiltotta meg hét muszlim ország – közöttük Irán – állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba, hangsúlyozta, hogy az Amerikában élő több mint egymillió iráni jelenléte “fontos szerepet játszott az Egyesült Államok fejlődésében”.

A nőkkel kapcsolatban tiszteletlen és szexista megjegyzéseket tévő Trump figyelmét arra is felhívta, hogy “a történelem nagy férfiúi a legnagyobb tisztelettel viszonyultak a nőkhöz”.

Ahmadinezsád levelét eljuttatta Svájc teheráni nagykövetségéhez, amely az Egyesült Államok érdekeit képviseli Iránban. Sem a nagykövetség, sem amerikai illetékesek nem kommentálták a levelet.

A volt iráni elnök, aki már nem tölt be semmilyen befolyásos szerepet Iránban, gyakran ír leveleket a világ vezetőinek: címzettjei voltak Trump elődei, Barack Obama és ifjabb George Bush is, valamint Angela Merkel német kancellár.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »