Sok ukránt feldühített a francia államfő

A Francois Hollande által csoportosított prioritások sokakat feldühítettek.

Francois Hollande francia elnök tegnapi rezonáns bejelentését aktívan tárgyalják a közösségi hálókon. A minszki megállapodások végrehajtásának javasolt eljárása számos ukrán állampolgárt feldühített – írja a Segodnya.ua.

Hollande arról beszélt, hogy először meg kell tartani a választásokat Donbászon, és csak azután lehet véghezvinni, hogy az orosz-ukrán határt az ukrán hatóságok ellenőrizhessék.

A francia vezető szavai számos ukrán lakost, magas rangú hivatalnokot és politikust is feldühített.

Arszen Avakov is kemény szavakat intézet a francia államfő felé a Facebook közösségi hálón. Az ukrán belügyminiszter véleménye szerint, ha átengedik Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Ukrajnát, akkor Európa el fog veszni. A tárcavezető azt javasolja, hogy hozzanak létre egy Putyin-ellenes demokratikus frontot, ne pedig „nyugtassák az agresszort.”  Avakov felszólította Francois Hollande francia elnököt, „ne merje azt parancsolni, hogy adjuk oda Ukrajna területeit és több millió polgár életét a Putyin-rezsimnek.” – írja a Korrespondent.net.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Hollande: a nézetkülönbségek ellenére folytatni kell a párbeszédet OroszországgalPutyin mégsem utazik PárizsbaUkrajna még nem bólintott rá a „normandiai négyek” találkozójáraRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, ukrajnai hírek, François Hollande, Oroszország, Vlagyimir Putyin, Arszen AvakovForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »