Sok idős embert átvert egy veresegyházi férfi

Sok idős embert átvert egy veresegyházi férfi

Vádemelési javaslattal zárták le az óbudai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki pénzt csalt ki idős emberektől – írja a Police.

Az ötvenhét éves veresegyházi lakos 2017. január 5-én a főváros III. kerületében azzal az indokkal szólított meg egy idős nőt, hogy karácsonyi ajándékcsomagot hozott neki. A férfi a lakására kísérte a nőt, ahol egy háztartási cikkekből álló csomagot adott át neki, és a csomag kiszállításáért huszonnégyezer forintot kért. Az idős nő azonban közölte, hogy nincs ennyi pénze otthon, ezért elmentek egy bankautomatához, amiből kivett huszonnégyezer forintot, és átadta a férfinak. A sértett utólag gyanúsnak találta a dolgot, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A közterületi kamerák felvételei alapján az elkövetőt a rendőrök azonosították, és március 23-án otthonában elfogták. A nyomozás adatai szerint a férfi 2015 októbere és 2017 márciusa között huszonegy idős embertől csalt ki húszezer forint körüli összegeket hasonló módszerrel.

A nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett ügyiratokat vádemelési javaslattal elküldték az illetékes ügyészségnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »