Sok futással akarnak minket kifárasztani a belgák

Marc Wilmots szerint a sebesség dönthet a belgák javára, Axel Witsel úgy látja, a győzelem érdekében ugyanolyan komolyan kell venni a magyarokat, mintha egy topcsapat lenne a belgák ellenfele.

„Sikerült elkerülni a nagycsapatokat, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Tisztelnünk kell és nem lebecsülni a magyar csapatot, hiszen megérdemelték, hogy itt legyenek a nyolcaddöntőben” –  kezdte gondolatsorát Alex Witsel a vasárnapi találkozó előtt. Mint a belga csapat középpályása a sajtótájékoztatón elmondta, a csapat célja a továbbjutás. „A motiváció megvan, ennek hiányára  nem hivatkozhatunk azért, mert a magyarokkal játszunk” – tette hozzá Witsel.

A magyar válogatott szerinte jól szervezett együttes, amely veszélyes rögzített játékhelyzetekből. Dzsudzsákról pedig Witsel azt mondta, hogy minőségiek a szabadrúgásai, így figyelni kell majd rá, de az egész csapatra is. Végezetül hozzátette, hogy ugyan papíron esélyesebbek, ám majd a pályán dől el, ebből mi realizálódik. „Tovább kell jutnunk” – mondta a játékos.

Belgium szövetségi kapitánya, Marc Wilmots kiemelte, megpróbálnak majd sok futással kifárasztani minket, türelmesen és a földön tartva a labdát várják ki az utolsó fél órát, amikor jobban jönnek a lehetőségek. Hangsúlyozta, hogy szeretnének  a lehető legtovább menetelni és a pályán realizálni azt, hogy ott vannak a legjobbak között a világranglistán. A tréner jelezte, jó formában vannak a játékosai és felkészültek a magyar csapatból.

Mint mondta, a kulcsjátékos Kevin de Bruyne lehet, akinek fokozatosan fejlődik a teljesítménye. Majd azzal fejezte be gondolatmenetét Witsel, hogy öröm lesz újra a pályán látnia Királyt, aki ellen korábban még játszott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »