Sok évszázados az oszmán rafkó, még mindig nem tanult belőle at öreg kontinens

Nógrádi György biztonságpolitikai szakétő szerint egyre több vezető európai politikus veti fel, hogy nem kell folytatni a megállapodást a törökökkel, és nem szabad őket felvenni az Európai Unióba miután kiderült: Törökország úgy válogatja ki a cseremegállapodás keretében Európába küldött szír menekülteket, hogy többségük a saját nyelvén is analfabéta, vagy súlyos beteg.

Magyar Menedék - Badiny

A koalíciós partnerek, a CSU és az SPD felszólították Merkelt, tegye szóvá Isztambulban azokat a hétvégi sajtóértesüléseket, miszerint Törökország úgy válogatja ki a cseremegállapodás keretében Európába küldött szír menekülteket, hogy többségük a saját nyelvén is analfabéta, vagy súlyos beteg.

„Őrjöngtek Európában, amikor kiderült, hogy a Svédországba küldendő szír menekültek 90 százaléka fogyatékos, a Luxemburgba küldendő emberek 97-98 százaléka pedig analfabéta. Aki diplomás azt Törökországban akarják tartani, vagyis halásznak: aki alkalmatlan menjen Európába, aki bármire jó az maradjon Törökországban” – mondta Nógrádi György a 180 percben


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »