Sok a gyorshajtó buszsofőr a magyar utakon

Sok a gyorshajtó buszsofőr a magyar utakon

Jóval gyakoribbá vált az autóbusz-vezetők gyorshajtása az utóbbi években – derül ki azokból az adatokból, melyeket az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) osztott meg az MNO-val. 2014-ben viszont meglepően szabálykövetők voltak a sofőrök.

Az elmúlt öt évben 2013-ban volt a legmagasabb az autóbusz-vezetők által elkövetett sebességtúllépések száma, ekkor a rendőrség 2584 esetben mintegy 85,6 millió forintos bírságot szabott ki – derül ki a lapunk által megismert adatokból. Ezzel szemben 2010 és 2012 között a bírságolások száma jóval kétezer alatt maradt. 2014 kifejezetten jónak számított 626 esettel és 19,5 millió forintnyi bírsággal, azonban a tavalyi év már ismét 2369 gyorshajtásos esetet és 72,7 millió forintnyi csekket hozott.

A jelenleg érvényes előírások szerint egyébként az autóbuszok autópályán maximum óránként 100 kilométeres, lakott területen kívüli egyéb úton 70, míg lakott területen 50 kilométeres sebességgel közlekedhetnek.

Részletes tájékoztatást kaptunk a gyorshajtásokról a BKK-tól is. Mint írták, a BKV-sofőrök okozta balesetek kevesebb mint huszada történt a túlzott sietség miatt.

A fővárosi buszjáratokat üzemeltető három másik társaságnál nem történt gyorshajtásos baleset. Sőt a VT-Arrivánál például nemhogy szerencsétlenség, de eleve gyorshajtás sem volt, mert a cég szoftveresen korlátozza a járművek maximális sebességét.

A BKV-t évente egy-két esetben bírságolta a rendőrség gyorshajtás miatt, a T&J Buszprojekt Kft.-nek egy alkalommal kellett fizetnie, és a Volánbusz Zrt. is csak néhány ilyen esetről számolt be, amelyek általában a legkisebb büntetési kategóriába tartoztak. A BKK szerint egyébként a saját hibás balesetek leggyakoribb oka az összes cégnél a kanyarodási szabályok megszegése, illetve az oldaltávolság vagy a követési távolság helytelen megválasztása. Casco biztosítása nincs a BKV-nak, a károkat saját zsebből javítják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »