Soha nem látott agresszív kampány Németországban

Vasárnap kezdődik a szövetségi parlamenti választás Németországban: reggel 8-tól este hatig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek.

61 és fél millióan mondhatnak véleményt Németországban arról, hogy szerintük jó irányba halad-e az ország. Angela Merkel ismét nyerhet, de szinte biztos, hogy veszít a 4 évvel ezelőtti támogatottságából, a szociáldemokraták történelmi mélypontra zuhanhatnak, és bejöhet mögéjük parlamenti újoncként a bevándorlásellenes AfD nevű párt.

A véghajrában mindenki kampányolt az elmúlt napokban: Angela Merkel például kávét osztott híveinek.

Habár a közvélemény-kutatások ugyanazt az eredményt hozzák ki – és így tulajdonképpen a választás már most el is dőlt -, ettől függetlenül soha nem volt még ennyire feszült a kampány. Az M1 tudósítója arról számolt be, ennek egyik jele a bűncselekmények, így például plakátrongálások, verekedések megszaporodása.

Hírdetés

Sosem volt még ennyire agresszív a végjáték – hangzott el a tudósításban.

A választók egyharmada még mindig nem döntött, ők pedig nagyon fontosak lehtnek a végső eredmény szempontjából.

Az AfD egyik berlini képviselőjelöltje az M1 tudósítójának azt mondta, körzetében leginkább olyan szavazók találhatók, akik nemrégiben a CDU-ra, az SPD-re, vagy a zöldekre szavaztak, ám mivel e pártok nem nevezték nevén a problémákat, ezért most ők az Alternatíva Németországért párt mellett teszik le a voksukat.

A menekültválság kérdése megosztja az embereket, ez pedig sok párttól híveket és szavazókat vesz el – hangzott el a híradóban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »