Sofőrhiány fékezheti a fuvarozást

Sofőrhiány fékezheti a fuvarozást

2015 szeptemberében hirdették meg az államilag támogatott kamionsofőr-képzést, amelynek keretein belül hatezer fiatal számára finanszírozza a kormány a C és E kategóriás gépjárművezetői képzés költségeit. A gépkocsivezetőkkel szemben támasztott egyre komolyabb elvárások miatt mind nehezebb bejutni a szakmába, így a képzésbe is.

2015. októberében indult meg a kiválasztás a kormány által támogatott hivatásos gépjárművezetői képzésre.

Varga Mihály a tárca és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett közúti áru- és személyszállítási állásbörze megnyitóján elmondta: egy tavaly ősszel elindult programban a kormány ötmilliárd forintot fordít arra, hogy hatezren ingyenesen szerezhessenek C, D vagy E típusú gépjárművezetői jogosítványt.

Azt mondta: a program tapasztalatai rendkívül kedvezőek, így jó esélyt látnak arra, hogy folytassák, kiegészítsék a kezdeményezést

A kormány azért támogatja a hivatásos gépjárművezető-képzést, mert rugalmasabbá teszi a gazdaságot, sokan könnyebben találnak álláslehetőséget, és az ágazat szereplői is könnyebben jutnak munkaerőhöz – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Ismertetése szerint az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik, és a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye az elmúlt tíz évben több mint két és félszeresére nőtt. Az országban csaknem 12 ezer fuvarozási vállalkozás működik több mint 63 ezer járművel.

A közúti közlekedési szolgáltatási szektor foglalkoztatja a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát – mondta, hozzátéve: a kormány úgy gondolja, hogy a szektorban van munkaerő-tartalék.

Az ágazat 500 milliárd forintos adóbefizetésével az államháztartás bevételeinek 5 százalékát biztosítja, ez az arány a balti országoknál 10-12 százalék, ami mutatja a lehetőségeket.

Varga Mihály ismertette: az elmúlt években elindított képzési programok ebben az ágazatban mintegy háromezer ember munkához jutását segítették. Az említett programban – nehézgépjármű- és autóbusz-vezetői képzésekkel – a logisztikai ágazat több területe juthat munkaerőhöz.

Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója novemberben szintén azt hangoztatta, hogy a program a közúti fuvarozásban jelentkező munkaerőhiány kezelését hivatott elősegíteni.

Jelenleg is sofőrhiány van

Az államilag (nagyrészt uniós forrásból) finanszírozott C, E és D kategóriás gépkocsivezető képzési program a fuvarozói alágazat kezdeményezésére indult. Mások mellett a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete felmérései is igazolták, hogy már jelenleg is komoly sofőrhiány van, a következő 5-10 évben – az idősebb generáció nyugdíjba vonulása miatt –, komoly fennakadások lehetnek a szakmában a munkaerőhiány miatt – jelentette ki a hirado.hu megkeresésére Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs menedzsere.

Tekintettel arra, hogy egy teherautós, buszos jogosítvány megszerzése több százezer forintos kiadást jelent, ennek megfinanszírozása a pályakezdő fiatalok, vagy álláskeresők, állást váltani szándékozók számára óriási lehetőséget, könnyebbséget jelent, és hosszabb távon – hiszen maga a program is legalább két évre szól – sokat javíthat a jelenlegi sofőrhiányos helyzeten – húzta alá a szóvivő, aki azt is mondta, hogy  óriási az érdeklődés a program iránt az álláskeresők és a munkaadók részéről, ugyanakkor tény, hogy a gépkocsivezetőkkel szemben támasztott egyre komolyabb elvárások miatt mind nehezebb bejutni a szakmába, így a képzésbe is.

A tökéletes jelöltet keresik a munkáltatók

A mai, korszerű kamionok és autóbuszok értéke akár 30-50, egy luxusbusz esetében akár 70-100 millió forint is lehet, az áruról, a felelősségről nem is beszélve.

Érthető, hogy a munkaadók minden tekintetben a „tökéletes” jelöltet keresik. A képzés megteremti a lehetőséget a leendő új munkatársak oktatására, a kérdés az, hogy sikerül-e megtalálni azt a csaknem 6000 főt, akire szüksége lesz a szakmának a közeljövőben – hangsúlyozta a szóvivő.

A képzésbe csak olyan jelöltek kerülnek be, aki átestek azokon a teszteken és vizsgálatokon, amelyek igazolják az egészségügyi és pszichológiai alkalmasságukat. Ez egyben arra is garanciát ad, hogy hosszabb időre, akár egy életre választják a sofőrséget.

Erre minden lehetőségük megvan Magyarországon, hiszen a munkahelyek megvannak, és a vállalkozások is érzik a kényszert, hogy amennyiben meg akarják tartani a munkaerőt, akkor megfelelő körülményeket kell teremteniük a dolgozóiknak, legyen szó bérről, munkakörülményekről vagy más juttatásokról – húzta alá Árvay Tivadar.

Eddig 32 ezer jelentkező

A hivatásos gépjárművezető képzési programra eddig több mint 32.000 fő jelentkezett.

„Számukra folyamatosan hirdetjük meg a csoportos tájékoztató rendezvényeket az ország különböző pontjain, mely tájékoztatókon eddig közel 4.400-an vettek részt. A program keretében 134 munkáltatóval kötöttek együttműködési megállapodást, további 113 fuvarozó vállalkozással folyamatban van az együttműködés kialakítása. Eddig 711 személy kezdte meg a C, CE vagy D kategóriás jogosítvány megszerzésére irányuló képzést, a hónap végére várhatóan elérjük az 1.000 főt. Továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy csak azok a jelentkezők kezdjék meg a képzést, akik rendelkeznek munkáltatói elköteleződéssel, azaz a tanfolyam elvégzését követően hazai vállalkozásnál állnak munkába, hiszen a program célja a magyarországi közúti áru- és személyszállítással foglalkozó vállalkozások munkaerőigényének kielégítése” – közölte Tamaskó Annamária, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. sajtó- és kommunikációs munkatársa.

A tanfolyamok változó időtartamúak attól függően, hogy a résztvevő milyen kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezik. B kategóriás jogosítványról indulva körülbelül 6-8 hónapot vesz igénybe a képzés, C kategória megléte esetén 3-4 hónap alatt befejezhető a tanfolyam.

Nők, férfiak, házaspárok is jelentkeznek

Nagyon változatos a 32.000 jelentkező kor, képzettség és tapasztalat szerinti megoszlása. Jellemzően 18 és 50 év közötti, alapfokútól felsőfokú végzettségig különböző képesítésekkel rendelkező, állást váltani szándékozó, inaktív vagy álláskereső nők és férfiak, illetve számos esetben házaspárok is jelentkeztek a programra.

A programban való részvételnek csak alsó korhatára van, mely a betöltött 18. életév, autóbusz vezetői képzés esetén 21. életév.

A képzésben minden 18., illetve 21. életévét betöltött, legalább alapfokú végzettséggel (8 osztály) rendelkező, minimum 2 éves „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező magyar állampolgár részt vehet, akik a további szűrési feltételeknek megfelel – húzta alá Tamaskó Annamária.

Nem munkanélkülieket képeznek

Árvay Tivadar aláhúzta, hogy a képzésbe olyan jelöltek kerülnek be, akik előzetesen már „szerződnek” a leendő munkaadóikkal, tehát a program nem képez „képzett munkanélkülieket”, hanem konkrét mukaadói igényt kapcsolnak össze konkrét munkavállalókkal.

A csoportos tájékoztatók alkalmával nem csak a programot ismerhetik meg részletesen az érdeklődők, hanem egy-egy munkáltató bemutatkozását is meghallgathatják, illetve ekkor kerül sor az előzetes szűrési vizsgálatokra is. A képzőintézmény szintfelmérőt végez, melyben azt méri fel, hogy az egyén várhatóan el tudja-e sajátítani a képzés követelményeit. A szintfelmérőt sikeresen teljesítők további alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt (szimulációs és orvosi vizsgálat, személyiségteszt), melyek párhuzamosan, rotációban zajlanak.

A folyamat végén a munkáltató az elért eredmények alapján személyes beszélgetést folytat az egyénnel.

A beszélgetés végére eldől, hogy a munkáltató a képzés végeztével alkalmasnak találja-e a jelentkezőt a munkavállalásra.  A nap végén mind a munkáltató, mind az egyén tisztában van azzal, hogy megfelelnek-e egymásnak. Amennyiben a programban résztvevő egyén nem rendelkezik PÁV vizsgálattal, akkor a képzés megkezdése előtt még ezen is szükséges a részvétel – magyarázta Tamaskó Annamária.

Minden megyében és Budapesten is megtörtént a képzőintézmények kiválasztása a C, CE, D kategóriás jogosítvány és a GKI kártya megszerzésére vonatkozóan. Eddig 88 képzési csoport indult el országszerte, természetesen a képzési csoportok indítása folyamatos.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »