Snoop Dogg sikeres tévedése: több ezren vettek részt a marosbogáti fesztiválon

Snoop Dogg sikeres tévedése: több ezren vettek részt a marosbogáti fesztiválon

Több ezren vettek részt a hétvégén Marosbogáton megszervezett fesztiválon annak apropóján, hogy Snoop Dogg amerikai rapper nemrég véletlenül a Maros megyei falut jelölte be tartózkodási helyeként a közösségi oldalán.

marosbogat_jazzfesztival_mihaly_laszlo_b(fotók: Mihály László)

Kolozsvári rendezvényszervezők és a marosbogáti polgármesteri hivatal élt a lehetőséggel, kihasználva azt, hogy meglehetősen felkapottá vált a falu neve a világhálón, amely románul Bogata, így nagyon hasonlít a kolumbiai főváros, Bogota nevéhez, amelyet a világhírű rapper eredetileg be akart jelölni.

Így a hétvégén a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál különkiadását tartották meg a Maros megyei faluban, ahol többek közt a kincses városbeli Jazzybirds együttes is fellépett. Az időjárás is kedvezett a szervezőknek, illetve a résztvevőknek, a község előljárói és lakói is nyitottan fogadták a kezdeményezést, így aztán jó hangulatú, élménydús eseményen vehettek részt azok, akik vasárnap a Marosludastól alig négy kilométerre fekvő faluba látogattak. Volt olyan, aki 100 kilométert kerékpározott, hogy eljusson a rendezvényre.

marosbogat_jazzfesztival_mihaly_laszlo_4_b

Miután az amerikai rapper véletlenül Marosbogátot jelölte meg közösségi oldalán Bogota helyett, sokan felfigyeltek a Maros megyei településre. Barta László polgármester szivélyesen reagált a rapper kijelentésére, aki úgy nyilatkozott rajongóinak, hogy egyszer Bogátra is ellátogat, a falu elöljárója pedig megígérte, hogy pálinkával és jellegezetes marosbogáti étellel várja és fellépésre is lehetőséget biztosít számára kint a szabadban, a falu legelőjén.

A fesztivál megvalósításával azonban nem várták meg a rappert, akinek csupán életnagyságú képmását állították ki, hogy fotózhassák, szelfizhessenek vele a vendégek. A polgármester négy, darabonként 150 kilogrammos sertést vágatott le, amikből pörkölt, szalonna, töpörtyű készült, no meg az elmaradhatatlan jellegzetes bogáti sertésgöngyöleg.

marosbogat_jazzfesztival_mihaly_laszlo_2_b

A felséges étekhez kicsontoltak egy egész sertést, felgöngyölték, fűszerezték, 14 órán át gőzölték és sütötték, majd megkínálták vele a résztvevőket. A fesztiválozók átlagéletkora nem haladta meg a 30 évet, sokan jöttek kisgyerekekkel, számukra egy ligetet is kialakított a hivatal játszótérrel, nyugágyakkal, hogy mindenki jól érezhesse magát. Plédeket, takarókat is lehetett kölcsönözni a helyszínen, ahol jó zene szólt.

Barta László polgármester elégedetten nyugtázta az eredményt, bár – tette hozzá – ekkora tömegre nem számítottak. Mint az elöljáró nyilatkozta, a továbbiakban szeretnének hasonló rendezvényeket szervezni. Addig is hozzákezdenek egy park kialakításához, amihez a hétvégén hétezer lejt gyűjtöttek adományokból, illetve további ígéretek kaptak támogatóktól, hogy 3-4 ezer euróból megvalósíthassák tervüket.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »