Slam poetry-vel folytatódik a NEEEM-kampány

Az RMDSZ Nőszervezet szervezésében hat erdélyi városban mutatja be új, Ház a szomszédban – slam poetry-vel az erőszak ellen című előadását a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont. A Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom keretében ezúttal olyan közlési formát választottak a kezdeményezők, amely erős, explicit, kendőzetlen és ugyanakkor szókimondó módon beszél a nőket érő bántalmazásokról.
„Amikor bántanak egy nőt, ne forduljunk el, ne hallgassunk róla! Legyen bátorságunk közbelépni, amíg nem késő, hiszen a nők elleni erőszak nem magánügy!” – áll a Szövetség Nőszervezetének felhívásában.

Az RMDSZ Nőszervezete a NEEEM-kampány részeként beszélgetéseket, női kávéházakat is szervez, továbbá arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján, hanem minden nap mondjuk el bátran: az erőszak nem opció, nem magánügy és mindenkinek felelőssége tenni ellene!
Az első slam előadásra november 25-én, a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján kerül sor Marosvásárhelyen, a Köpeczi-Teleky Házban, 19 órától.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »