Skót képviselő: nem akarunk egy apró Britanniában élni, inkább függetlenségi népszavazást tartunk

Angus Robertson, a Skót Nemzeti Párt parlamenti képviselője nem teketóriázott, a brit parlament alsóházában egészen világosan megfogalmazta, mit gondol pártja a Brexitről:

Skócia elsöprő többsége arra szavazott, hogy az EU-ban maradjunk. A szavazók 62 százaléka a bentmaradásra szavazott, az így szavazók minden helyi igazgatási területen az EU-ban maradás mellett szavaztak. Azért szavaztunk Skóciában a maradás mellett, mert igazán számít nekünk az egységes piac; értékeljük az emberek, áruk és szolgáltatások szabad áramlását; számítanak nekünk az EU-állampolgárság által nyújtott előnyök; ahogy a munkásokat, nőket és szülőket védő jogi biztosítékok is. Skócia azért döntött a bentmaradás mellett, mert európai ország vagyunk, és igazán, igazán számít nekünk, hogy egy kifelé tekintő országban éljünk, ne egy csökkentett, apró Britanniában. Westminsterből most azt mondják Skóciának, hogy az egyértelmű döntésünk ellenére úgy kell cselekednünk, ahogy mondják nekünk. Tehát hogy akaratunk ellenére ki kell lépnünk az EU-ból. Engedjék meg nekem, hogy közöljem a parlamenttel és európai barátainkkal, hogy egyáltalán nem áll szándékunkban hagyni, hogy Skóciát kiléptessék az Európai Unióból. Ez demokratikus szempontból teljes mértékben elfogadhatatlan lenne. Európai ország vagyunk, és európai ország is maradunk. Ha Skócia helyének megvédése azt jelenti, hogy függetlenségi népszavazást kell tartanunk, akkor függetlenségi népszavazást fogunk tartani.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FChannel4News%2Fvideos%2Fvb.6622931938%2F10153849991716939%2F%3Ftype%3D2%26theater&width=480&show_text=false&height=480&appId

(Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »