Simpsonék is kampányeszközzé váltak

Hillary Clintonra szavazna az amerikai elnökválasztáson Homer és Marge Simpson, a népszerű amerikai rajzfilmsorozat, a Simpson család főszereplői a Fox televízió által bemutatott rövid videó szerint.

A kérdést az után döntik el, hogy megnéznek egy rövid kampányvideót a televízióban, amely arról szól, hogyan reagálna az éjszaka közepén egy krízisre Hillary Clinton és Donald Trump. A helyzet utalás Clinton kampányreklámjára, amelyet a 2008-as előválasztásokon vetett be a jelenlegi elnök, Barack Obama ellen.

A reklám “Simpson-verziójában” Clinton azonnal reagál a telefonhívásra és intézkedik. Donald Trump ellenben kinyomja a telefonját, amikor a Fehér Ház krízisközpontja felhívja, mert éppen gonosz Twitter-üzeneteket ír egyik politikai ellenfeléről. A telefon újra csöng, ekkor Trump megígéri, hogy mindjárt a helyszínre siet.

Ezt követően azonban egy csapat még órákon át azon dolgozik, hogy Trumpot kisminkelje, színt spricceljen rá, végül frizurát kap: kopasz fejére egy kiskutyát igazítanak. Mire végre elkészül, már túl késő: a kínai flotta már előrenyomult.

A reklám végén Homer zavartan bejelenti, hogy Trumpra szavaz, ám miután felesége, Marge közli vele, hogy ezek után kérdéses, hogy valaha közel engedi-e magához Homert, az meggondolja magát. “És így lettem végül demokrata” – mondja Homer.

A Simpson család készítői a rajzfilm révén gyakran nyilvánítanak véleményt és reagálnak az Egyesült Államokat és a világot érintő társadalmi jelenségekre, eseményekre, a mostani elnökválasztás azonban eddig nem szerepelt a témáik között.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »