Simone Tempestini nyerte a Hargita Ralit

Simone Tempestini nyerte a Hargita Ralit

Országos bajnoki címvédéssel a zsebében és a juniorok világbajnokságát megnyerve utazott a 24. Hargita Gyöngye Ralira Simone Tempestini, ám a Napoca Rally Academy 22 éves pilótáját ez sem „fékezte le”, hiszen megnyerte a hazai pontvadászat hétvégi szezonzáró futamát. 

rally ss - PA-6_b

A kolozsvári olasz újabb sikere ezúttal csak az utolsó szakaszon dőlt el, mert az aszfalt felületre váltó viadalon addig Szabó Gergő állt az összetett élén, de egy defekt miatt ötperces hátrányba került és végül a hatodik helyre csúszott vissza. Az ifjabb Tempestini Citroenje mögött Dan Gîrtofan Skodája és Keleti Edwin Mitsubishije ért célba a második, illetve a harmadik helyen, így a hargitai viadal dobogója megegyezett az országos bajnokság végeredményével is.

Tempestini az idei szezonban összesen hat futamot nyert meg, míg Gîrtofan és Szabó egy-egy győzelmet tudhat magáénak. Utóbbi egyébként a pilóták országos bajnokságában Bogdan Marișcát (Ford) megelőzve a negyedik helyen zárt. Ami viszont érdekesség, hogy a csapatversenyt végül az alig két éve megalakult Szeben Racing Team (528 pont) nyerte meg a BCR Rally Team (512) és a Napoca Rally Academy (494) előtt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »