Simona Gherman lett az Eb-győztes

Simona Gherman lett az Eb-győztes

Európa-bajnok lett a párbajtőrvívó Simona Gherman, miután a lengyelországi Torunban zajló kontinensviadal női egyéni versenyének szerda esti döntőjében 9-5-re legyőzte a pekingi olimpián ezüstérmes klubtársát, Ana Maria Popescu-Brânzát. 

576ae5a3d6_bSimona Gherman

Utóbbi a finálé előtt is szembetalálkozott romániai ellenféllel, az ugyancsak steauás Simona Popot azonban 15-9-re felülmúlta a legjobb nyolc között, mint ahogyan utána az elődöntőben, Magyarország versenyzője, Szász Emese ellen is nyert 13-12-re. Szász különben 2013 és 2015 után harmadszor lett bronzérmes Eb-n. Popescu korábban 2013-ban, Gherman pedig 2012-ben lett aranyérmes egyéniben és érdekesség, hogy utóbbi akkor ugyancsak „román finálét” vívott Anca Măroiu ellen.

Szerdán kardvívók is pástra léptek, ahol többek között Alin Badea a 17., Tiberiu Dolniceanu pedig most csak a 18. lett, Bianca Pascu viszont a hetedik helyen zárt. A magyarországi sportolók közül ekkor Szilágyi Áron a hatodik lett. Csütörtökön már a csapatversenyek is elkezdődtek a kontinensviadalon, amely mint ismert, az utolsó „felmérő” az augusztusi olimpiai játékok előtt.

A hazai sportági szövetség képviselői egyébként nemrég hangsúlyozták, hogy bár egy-két érmet majd szeretnek megcsípni Rióban is, de ezeket nem akarják már előre „nyakba akasztani”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »