Simicskó: fontos üzenet Brüsszelnek

Azzal, hogy a vasárnapi népszavazáson 3,2 millióan nemmel voksoltak, Magyarország fontos üzenetet tudott küldeni Brüsszelnek, a referendum ilyen szempontból elérte a célját és sikeresnek tekinthető – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A tárcavezető azt mondta: “az volt a célunk, hogy kifejezzük az akaratunkat, nemtetszésünket azzal kapcsolatban, hogy brüsszeli bürokraták döntsenek a magyar emberek megkérdezése nélkül” egy olyan fontos kérdésben, mint a migrációs válság kezelése. Az emberek döntően megértették a referendum tétjét, sokan elmentek szavazni – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy bel- és külföldön egyaránt hatásosabb érv lehetett volna egy érvényes népszavazás, a miniszter úgy reagált: ezt senki sem vitatja, de ettől függetlenül az emberek többségének a véleményére érdemes odafigyelni. Hozzáfűzte: bízik benne, hogy az európai vezetők ezt megértik.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által a referendum következményeként szorgalmazott alkotmánymódosításról Simicskó István azt mondta: az egy újabb “fegyver” Brüsszellel szemben, azért, hogy “jó útra térítsük Brüsszelt”, hiszen Magyarország folyamatosan az unió megmentéséért dolgozik. A tárcavezető kiemelte: a kvótával kapcsolatban Magyarország elejétől fogva őszintén és tisztességesen politizál, pedig biztos vannak olyan uniós politikusok, akik elfogadják ugyan a kvótát, de aztán “technikailag megoldják, hogy senkit se kelljen befogadnia” országuknak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »