Simicska a választások előtt robbanthatja Orbán arcába a botránybombákat

Március 30-án tartották az úgynevezett Blikk-esték első rendezvényét, ahol szóba került, vajon mikor rukkol elő Simicska Lajos valamivel Orbán Viktor ellen? Már, ha egyáltalán előrukkol.

A témát Szilágyi János újságíró kezdte feszegetni, aki arra volt kíváncsi, hogy bár

„az a bizonyos G-nap megtörtént, hol vannak Simicska gránátai?”

Az újságíró tehát arra volt kíváncsi, miért nem sorozta még meg az üzletember különféle kényes ügyekkel a miniszterelnököt?

A kérdést először Török Gábor politológus próbálta megválaszolni, aki rámutatott, hogy ilyen taktikázások során nagyon fontos szerep jut az időzítésnak:

Hírdetés

„(…) ha önnek vannak gránátjai, azt akkor használja el, amikor utána még újra lehet építkezni a gránáthasználat után, vagy amikor már nem?”

Az elemző szerint Orbán Viktor kérlelhetetlen ellenfele a választási kampány olyan időpontjára tartogatja a kompromittáló információit, amikor ezekkel a lehető legnagyobb kárt tudja okozni, és amikor a Fidesznek már nem lesz ideje, hogy újjáépítse az ily módon megtépázott népszerűségét.

„Nem tudom, hogy ő mit tud, de ha bármilyen információja van és akarja is használni, akkor azt szerintem neki racionálisan a legutolsó pillanatban érdemes megtennie”

– vélte Török.

Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint ugyanakkor valószínűtlen, hogy Simicskának olyan információi legyenek, amelyek a nyilvánosságra kerülésükkor kizárólag a kormányra nézve lesznek kellemetlenek:

„Nem az a helyzet, hogy Simicskának gránátok vannak a zsebében, hanem neki egy terrorista-mellénye van, amivel csak úgy tud bármit is elkövetni, ha magát is kicsinálja.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »