Simeone nem rejtette véka alá örömét

Simeone nem rejtette véka alá örömét

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a klubnál töltött eddigi időszaka egyik legnagyobb győzelmeként értékelte a Bayern München elleni szerdai 1-0-ás sikert.

„Minden tetszett, amit a csapat csinált a pályán” – nyilatkozott lelkesen az argentin szakember, aki 2011 óta ül a spanyol együttes kispadján. – A játékosok tudták, hogyan gyakoroljanak nyomást az ellenfélre, hogyan védekezzenek, és hogyan lendüljenek át ellentámadásba. Amikor küzdenünk kellett, megtettük. Végig energikusak voltunk egy kemény ellenféllel szemben. Szerintem ez az egyik legnagyszerűbb teljesítménye az együttesnek, mióta én vagyok a trénere.

A meccs egyetlen gólját szerző Yannick Carrasco szintén boldogan összegzett a meccs után, megjegyezve, hogy az első félidőben lőtt találatánál szerencséje is volt.

„A kapufáról a kapuba pattant a labda. Tavaly az ilyen lövések rendre kifelé jöttek” – emlékeztetett a középpályás.

Spanyol átok

A Bayern München az első vereségét szenvedte el Carlo Ancelotti irányításával, egyúttal nem tudta megszakítani rossz spanyolországi sorozatát. Az elmúlt három évben ugyanis a BL-elődöntőjében járt a Primera División csapatainál, s a Real Madrid, az FC Barcelona, majd idén májusban az Atlético Madrid pályáján is alulmaradt.

A müncheniek nem játszottak hatékonyan, a második félidő egyes szakaszaiban ugyan fölényben voltak, ám nem sikerült bevenniük a madridi kaput.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ugyanakkor a mutatottnál jobban is tudunk játszani. Túl lassúak voltuk, így pedig nem tudtunk elég helyzetet kialakítani” – értékelt az érzékelhetően elégedetlen olasz szakember, aki gyorsan leszögezte, hogy nem kell sokáig rágódni a vereség miatt. „Még mindig a szezon korai szakaszában járunk, ráadásul még az élen végezhetünk a csoportban.”

Sikerével az Atlético Madrid hat ponttal a kvartett élére állt, a Bayern hárommal a második, míg a szerdán egymással döntetlenre végzett Rosztov és PSV egy-egy ponttal követi őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »