Simeone lehet Messi edzője, de sok a ha

Mauricio Pochettino és Diego Simeone vezeti az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára kiszemeltek listáját.

Az argentin szövetséget vezető négytagú testület elnöke, Armando Pérez jövő hónapban Európába utazik, hogy személyesen beszéljen az Atlético Madridot irányító Simeonéval és az Európa-liga-győztes Sevilla vezetőedzőjével, Jorge Sampaolival, mivel korábban mindketten kijelentették, hogy szeretnének a nemzeti együttes élén dolgozni. Pérez Angliába nem ruccan át, hogy személyesen tárgyaljon a posztra szintén alkalmasnak tartott Pochettinóval, de Spanyolországból telefonon egyeztet majd a Tottenham Hotspur vezetőedzőjével.

Pérez európai útjának utolsó állomása Barcelona lesz, ahol Lionel Messit próbálja majd rábírni arra, hogy változtassa meg korábbi elhatározását, és térjen vissza a nemzeti együttesbe.

Az argentin válogatott tizenegyesekkel kikapott a nyári Copa América fináléjában, s ezt követően Messi lemondta a válogatottságot, majd egy héttel később Gerardo Martino szövetségi kapitány is bejelentette távozását.

Az argentinok szeptember elején az uruguayi és a venezuelai csapattal játszanak világbajnoki selejtezőmérkőzést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »