Sikerült megfúrni az olimpiarendezést: visszalépésről döntött Orbán, Tarlós és Borkai

Sikerült megfúrni az olimpiarendezést: visszalépésről döntött Orbán, Tarlós és Borkai

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól – értesült az M1.

A csatorna információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. A döntés oka, hogy az ország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.

Hírdetés

Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól – értesült az M1.

Frissítés: A budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Budapestnek a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció – közölte Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Fidesz-elnökség nevében szerda este.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szintén szerda este arról tájékoztatta az MTI-t: a kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.

Tarlós István főpolgármester este hivatalosan is megerősítette, miután egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel, hogy az olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a városvezetés a kormánnyal egyetértésben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »