Sikerült megállapodni a koalíciós partnereknek Szlovákiában

Sikerült megállapodni a koalíciós partnereknek Szlovákiában

Jóváhagyták az új szlovák kabinet kiemelt programpontjait kedden a leendő kormánykoalíciót alkotó pártok, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD), a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), a Most-Híd és a Háló (Siet) vezetői – jelentették be a pozsonyi kormánypalotában kora délutántól egyeztetést folytató pártvezetők.

A négy párt vezetői még hétfőn kezdtek egyeztetést a leendő új szlovák kormány programprioritásairól, s a késő éjszaka véget ért tárgyalás egy közös javaslat elfogadásával zárult. Ennek tartalmát kedden elfogadták az érintett pártok vezetőségei, s annak végleges formáját – a leendő új szlovák kormány programjának sarokpontjait – kedden hagyták jóvá az ismét a kormánypalotában összegyűlt pártvezetők.

„Az eredmény, ezeknek a pártoknak a programbéli átfedései alapján jött létre. Kitűnő alap lehet az esetleges kormányprogram kialakításához” – mondta a megegyezés kapcsán az Irány kormányalakítással megbízott elnöke, Robert Fico, akinek szavait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »