Sikertelenül zárultak a tárgyalások, holnaptól sztrájkolnak a Volkswagen dolgozói

A ma délutáni tárgyaláson sem jutottak dűlőre a Volkswagen Slovakia vezetői és a szakszervezeti tagok között.  Zoroslav Smolinský, a  szakszervezeti szövetség ( Moderné odbory Volkswagen -MOV) elnöke szerint a cég utolsó ajánlatát elfogadhatatlannak tartják, így holnap reggel 6 órától korlátlan ideig felfüggesztik a munkavégzést.

 

A VW SK vezetősége szerint a szakszervezeti tagok nem fogadták el tarifaosztályok idei 4,5 százalékos, illetve 4,2 százalékos emelését 2018-ban. A vezetőség tiszteli a dolgozók sztrájkhoz való jogát, úgy látják, hogy további tárgyalásokkal sikerülhet megoldani a problémát.

 

Zoroslav Smolinský ki kell használniuk minden rendelkezésre álló lehetőséget, melyek között az utolsó az éles sztrájk, elmondása szerint készen állnak 1-2 napnál tovább tartó munkabeszüntetésre is. Hozzátette, hogy  az alkalmazottaknak harcolniuk kell az igazságos anyagi- és munkafeltételekért.

 

“Figyelmeztetnünk kell a Volkswagen konszern vezetését, hogy ha ügyes és lojális alkalmazottaink vannak, akkor felelősségteljes vezetőségre van szükségünk a cégben.” – mondta Smolinský.

 

Teraz.sk
kép: visit-volkswagen.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »