Sikeresnek bizonyult a Gézengúzok Gyermekfesztivál

Sikeresnek bizonyult a Gézengúzok Gyermekfesztivál

Három nap alatt több száz gyerekes család vett részt a Nyárádszentlászlón első alkalommal megrendezett Gézengúzok Gyerekfesztiválon.

IMG_6868_b

A Pásztortűz panzió és gyermektábor helyszínére szombaton képletesen kitették a megtelt táblát: több résztvevőt már nem tudtak fogadni. A Marosvásárhe­lyért Egyesület szervezőcsapatának változatos programjai közül a gyerekek koruknak és tetszésüknek megfelelően választhattak.

A Vásárhelyi Hírlap sátrát is felkereső Bota Szilárd például izgatottan mesélte el, hogy miért telik olyan jól neki a tábor.„Nagyon sok petákot gyűjtöttem már, 26-ot, bőr karkötőre és más játékokra fogom elkölteni, de akarok még rongybabát csinálni és hintázni is” – számolt be a kisfiú.

IMG_6907_b

Míg a gyerekek játszottak, kézműves tevékenységeken vettek részt, a szülők előadásokat hallgathattak meg. Nagy örömöt okozott a lurkók körében a kutyabemutató: a Magyar Kutyafajták Romániai Klubja kilenc fajtát ismertetett több tenyésztő segítségével.

Boda L. Gergely főszervező, fotós munkatársunk elmondta, néhány horzsolás történt csupán, amiket a tábor orvosa el is látott. Megtudtuk: több mint 1500 személy volt jelen a rendezvényen, a szombati napon ezért kellett korlátozni a belépést, mivel túlzsúfoltság lett volna a játékoknál és a különféle tevékenységeknél.

IMG_6914_b

„Bizakodóak vagyunk, mert a gyerekektől és felnőttektől kapott visszajelzések igen kedvezőek. Látva ezt a nagy érdeklődést mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy jövőre is megnyissa kapuit a Gézengúzok Gyermekfesztivál” – fogalmazott a főszervező.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »