Sikeres volt a jóléttel kevert több évtizedes szisztematikus agymosás Németországban

Téved a német kormányfő a The Daily Telegraph szerint, amikor azt állítja, hogy nincs összefüggés a “menekültek” beáramlása és a terrorizmus között. A konzervatív brit lap pénteken úgy fogalmazott: Angela Merkel tömegeket bátorított, hogy keljenek át tengeren és szárazföldön, ez pedig veszélynek tette ki őket, és destabilizálta azokat az országokat, amelyeken áthaladtak.

Magyar Menedék - Tepe

Angela Merkel csütörtöki német hírek szerint védelmébe vette menekültpolitikáját, és azt állította, hogy az iszlamista terrorizmus nem a “menekültekkel” érkezett Németországba. “Reméljük, igaza van, de a tapasztalatok kételkedésre adnak okot a német választókban” – írta szerkesztőségi állásfoglalásában a The Daily Telegraph, amely emlékeztetett arra, hogy az Európában a közelmúltban elkövetett terrorcselekmények közül többet is összefüggésbe hoztak “menekültekkel”.

“Júliusban például egy szíriai menedékkérő robbantotta fel magát Bajorországban. Ugyanabban a hónapban Angela Merkel elismerte, hogy a menekültek által használt útvonalakon terroristák is bejutottak” Európába – tette hozzá a lap.

A konzervatív újság szerint a kancellár retorikájában tapasztalt ellentmondások “talán a háború utáni német identitást” tükrözik: sok német úgy akar vezekelni a múltért, hogy határozottan liberális hozzáállást tanúsít a migráció kérdésében”.

Az Angela Merkel hatására megindult vándorlást azonban “újfajta társadalmi problémák és belpolitikai kockázatok kísérik”: 1945 óta először virágzik egy nacionalista párt.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) jól szerepel a közvélemény-kutatásokon – hívta fel a figyelmet a “szörnyűséges veszélyre” The Daily Telegraph. A lap szerint ugyanakkor a német alaptörvényt a “stabilitást és a politikai változások elkerülését szem előtt tartva” dolgozták ki, így lehetséges, hogy Angela Merkel úgy is hivatalában maradhat a jövő évi választások után, ha politikáját ellenzik.

Angela Merkel tekintélye azonban veszélyben van – vélekedett The Daily Telegraph. “Százezreket bátorított, hogy vállalják a halálos kockázatokat rejtő utat tengeren és szárazföldön át. Ez pedig nemcsak őket sodorta veszélybe, hanem destabilizálta azokat az országokat, amelyeken átkeltek.” A lap szerint az európai migránsválság a brit európai uniós tagságról szóló júniusi népszavazásra is hatással lehetett.

A nyitott kapuk menekültpolitikája politikai öngyilkosság, Angela Merkel pedig téved, ha azt hiszi, hogy Németország tovább haladhat ezen az úton – írta.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »