Sidi Péter: kései „hajrá"

Sidi Péter hiába javult fel a kisöbű szabadpuska 60 fekvő versenyszám végére nem sikerült bekerülnie a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléba.

Rosszul kezdett Sidi Péter a kisöbű szabadpuska 60 fekvő alapversenyében, az első öt lövés után az utolsó helyek egyikén, egész pontosan a 45.-en állt, onnan kezdte meg a visszakapaszkodást. Az első sorozata meglehetősen gyengére sikerült: 102.8 kört ért el, és ugyan a későbbiekben helyre állt a világ rendje (104.7, 103.0, 103.8, 104.1, 104.9), pontosan az elrontott első tíz lövése hiányzott ahhoz, hogy a fináléba kerülhessen.

A másik magyar versenyző, Szabián Norbert pont fordított „koreográfia” szerint versenyzett, az első két sorozata hozta a legjobb eredményeket (103.5, 103.9), aztán a végére elfáradt, s csak a 42. helyen zárt.

„A bemelegítő lövések jól sikerültek, de sajnos Petinél az első három lövés során felment a pumpa. Két 10.2 után egy kicsit megállt, pihent, de ezt követően egy 9.6 következett, és ettől elég izgatott lett. Olyannyira, hogy elkezdett remekül lőni, rengeteg nagy belső tízese volt, szépen jött fel a versenyben, de ez a kezdés megpecsételte a sorsát. Ha nincs ez a rossz sorozat, akkor döntős lett volna.

Ami biztató, hogy még hátra van az összetett verseny, amelynek az egyik legjobbja a világon, kilencven százalékig biztos vagyok benne, hogy ott lesz a döntőben. A képességei alapján Péni Istvánnak is jó esélye van rá, neki fiatal versenyzőként a tapasztalata hiányzik” – értékelt


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »