Sétáljon minden idők legsikeresebb magyar írójával!

Sétáljon minden idők legsikeresebb magyar írójával!

Na jó, nem éppen vele, mert Jókai Mórról van szó, de a vezetett séta az ő életének budapesti helyszíneit járja be. Az eseményt a Fiatal Írók Szövetsége szervezi, első alkalommal május 21-én lehet sétálni.

A Hotel Jókai elnevezésű séta célja a fiatalabb nemzedék, a mai iskolások számára már nehezen érthető kötelező olvasmányok szerzőjeként ismert Jókai Mór alakját elevenné, érdekessé tenni. Megmutatni azt, amit a tankönyvek nem tesznek láthatóvá: a magyar humor megteremtőjét, minden idők – anyagi értelemben is – legsikeresebb magyar íróját, akit berlini útján maga Bismarck is fogad, aki házakat vásárol és borral kereskedik, újságot ír és szerkeszt, valamint több cikluson át képviselőházi tagként politizál.

A bevett Jókai-kép leporolására, valamint Jókai korának megismertetésére is törekvő program május 21-én délelőtt 11 órakor a Dohány utca és a Rákóczi út sarkáról indul, majd érinti az Urániát, a Vas utcát, a Bródy Sándor utcát, a Múzeum körutat és a Magyar utcát.

Az 1845-től haláláig csaknem hat évtizeden át Budapesten élő Jókai Mór máig a legtöbbet olvasott író, egyben a korban a napi sorozatok szerepét betöltő tárcaregényeivel a modern magyar olvasóközönség megteremtője is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »