Sereghajtó lett a Sportklub a Mol Ligában

Sereghajtó lett a Sportklub a Mol Ligában

Hiába nyert Székesfehérváron a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, mert a másik két romániai együttes ellen „megtáltosodott” Belgrádi HK beérte őt a Mol Liga alapszakaszának összetettjében, és jobb gólkülönbsége miatt letaszította a sereghajtó pozícióba.

titsportkl_bA Sportklub büntetőkkel nyert Székesfehérváron

A szerb újonc előbb pénteken, kisebb meglepetésre 3-1-re felülmúlta a Brassói Coronát, majd másnap már a Galaci Dunărea ellen gyűjtött három pontot a 6-2-es győzelemmel. Eközben az edzőváltáson átesett hargitai együttes 6-3-as vereséggel kezdte magyarországi kiszállását a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, és csak szombaton tudott pontot rabolni, amikor büntetőkkel felülmúlta 6-5-re a Székesfehérvári Titánokat.

Leo Gudas, a Sportklub új cseh vezetőedzője szerint ez „roppant értékes” győzelem volt a számukra, a „semleges nézők” pedig bizonyára jól szórakoztak ezen a találkozón. A vezetést a házigazdák szerezték meg, de a második játékrészben a „kék-fehérek” elhúztak két góllal, hogy utána a Titánok hosszabbításra mentsék az összecsapást. A ráadáspercek nem hoztak újabb találatot, ezért a büntetők döntöttek.

„A védekezésünk hatékonyságával továbbra sem vagyok elégedett, de legalább most támadójátékban többet mutattunk, mint az eddigi meccseinken, a végén pedig a szerencse is mellénk állt. Fontos volt ez a siker a továbblépés szempontjából” – értékelt Gudas, aki a 28 éves Tomas Kana személyében egy korábbi korosztályos cseh válogatottat köszönthet a csapatában. Az NHL-t is megjárt csatár a klub közleménye szerint akár már a hétfői, Ferencváros elleni mérkőzésen bemutatkozhat a Sportklub színeiben.

Ugyancsak pályára lép hétfőn a Brassó és a Galac. Előbbi Debrecenben, utóbbi Székesfehérváron vendégeskedik. A barcaságiak vasárnap este a címvédő DVTK Jegesmedvék miskolci pályáján korcsolyáztak. Kedden UTE–Galac és Budapesti MAC–Sportklub összecsapások lesznek, míg a Brassó–Debrecen találkozót csütörtökön rendezik. 

A kizárólag a hazai élvonalban érintett Gyergyószentmiklósi Progym a nulla ponttal sereghajtó Sportul Studențescet fogadta hétvégén, és a várakozásoknak megfelelően előbb 26-0-ra, majd 21-1-re nyerte meg az alapszakaszbeli meccseket.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »