Senki ne írja le Hamiltont

Noha sokan – köztük pár Mercedes-vezető – már odaadná Nico Rosbergnek az idei világbajnoki címet, addig mások, például a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner úgy véli, nagy hibát követ az el, aki leírja Lewis Hamiltont.

A Japán Nagydíj egyértelműen Nico Rosbergről szólt, hiszen a Mercedes német pilótája nemcsak megnyerte a futamot, hanem összetettben 33 pontra növelte előnyét, csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt. Ez pedig azt jelenti négy futammal az idei F1-es világbajnokság vége előtt, hogy Rosbergnek elég, ha riválisa mögött szépen befut valamennyi versenyen a második helyen, mert akkor is megszerzi pályafutása első vb-címét.

„Nico most mindent tökéletesen csinál, Lewis már nem tudja elkapni, ha minden a normális kerékvágásban zajlik majd. Persze, csak akkor van vége, ha a pontok is ezt mutatják, de ha semmi sem történik a másik autóval, nem hiszem, hogy Lewis ismét fordíthat” – jelentette az Autosport magazinnak ki Niki Lauda, a Mercedes főtanácsadója.

Persze nem feledkezhetünk meg arról, hogy Hamilton idén már ennél nagyobb különbséget is képes volt ennyi futam alatt ledolgozni, hiszen nyáron 43 pontos hátrányból állt az élre a Magyar nagydíjat követően. A háromszoros világbajnok éppen ebből meríthet erőt a hátralévő versenyekre.

“Mindent bele fogok adni, ahogyan eddig is mindent beleadtam. Ez a legtöbb, amit megtehetek. Összpontosítok, és a legjobbat akarom nyújtani. Majd meglátjuk, mire lesz mindez elég” – mondta Hamilton.

Mindenesetre a legnagyobb rivális, a Red Bull csapatfőnöke mindenkit óva int attól, hogy leírja a címvédőt, ugyanis szerinte még abszolút nyílt a verseny a vb-címért.

„Lewisnak voltak nehéz hétvégéi, de összeszedheti magát, és visszavághat. Elég, hogy egy kis mázlija legyen, hisz elég egy kiesés Nicótól, máris nyílt a verseny megint. Ebben a szezonban még száz pont szerezhető. Ha most leírnám Lewist, akkor eléggé ostoba fickó lennék” – közölte Christian Horner.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »