Semjén Zsolt terjesztette fel Bayert a lovagkeresztre

Mint ismeretes, Bayer Zsolt a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át augusztusban Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől (a hivatalos indoklást itt olvashatja). A Magyar Hírlap publicistájának kitüntetése miatt sok állami díjazott döntött úgy, hogy visszaküldi az államfőnek a korábban kapott elismerést. Bayer Zsolt azonban közölte: nem adja vissza a kitüntetést, és nem érti azokat, akik így tesznek.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselőt augusztus óta nem hagyta nyugodni, hogy pontosan kinek a javaslatára és miért tüntették ki Bayer Zsoltot. Ebben az ügyben az elmúlt három és fél hónapban 13 levelet váltott a különböző minisztériumok vezetőivel – írja a 444. Végül nem a parlamenti kérdéseire adott válaszként kapta meg a kért információt, hanem akkor küldték át nekik Bayer kitüntetésének papírjait, amikor közérdekű adatkérést küldött a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Ezen javaslattevő miniszterként szerepel Semjén Zsolt neve – olvasható a portálon.

A hivatalos iratok szerint Semjénhez egyébként azután jutott el Bayer jelölése, hogy A GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese indítványozta a dolgot. Az indítványozó alapítvány elnöke szeptemberben lemondott a posztjáról, mert nem értett egyet Bayer kitüntetésével, és nem tudott elnökhelyettese magánakciójáról – teszik hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »