Selejtezők: a DAC-nak ukrán, a Fradinak svéd ellenfele lehet a 2. körben

Selejtezők: a DAC-nak ukrán, a Fradinak svéd ellenfele lehet a 2. körben

Selejtezők: a DAC-nak ukrán, a Fradinak svéd ellenfele lehet a 2. körben Lencsés Zoltán2023. 06. 21., sze – 15:50

Ismét sorsoltak az európai kupákban, többek között kiderült, mely labdarúgócsapatok jelenthetik a következő akadályt a DAC és Ferencváros számára.

Az már kedden eldőlt, hogy a BL-selejtezőkben érdekelt Ferencvárosnak a feröeri bajnok KÍ Klaskvik lesz az ellenfele az 1. körben, a tegnapi sorsoláson pedig kiderült, hogy továbbjutás esetén a svéd Häcken vagy a walesi The New Saints vár a magyar címvédőre. A szlovák bajnok Slovan a Hesperange kiejtése esetén az örmény Urartuval vagy a bosnyák Zrinjskivel találkozik a folytatásban.

Az Európa-konferencialigában érdekelt DAC az első fordulóban a georgiai Dila Gorival csap össze, továbbjutás esetén pedig az ukrán Vorszkla Poltava lesz ellenfele. Az egyelőre nem dőlt el, hogy a Vorszkla hol játszana hazai pályán, de egy szlovákiai helyszín is esélyes lehet. A Žilina nem volt szerencsés a sorsoláskor, a Levadia Tallinn kiejtése esetén ugyanis a Gent várna rá. A 2.körben bekapcsolódó nagyszombati Spartak a lett Audával mérkőzik meg. A Kecskemétre a Riga–Víkingur párharc győztese, a Debrecenre az Alaskert vagy a Tivat, a Zalaegerszegre pedig az eszéki csapat vár a 2. körben.

Érdekes

BL: KÍ Klaskvík (feröeri)/Ferencváros–Häcken (svéd)/The New Saints (walesi)

Urartu (örmény)/Zrinjski (bosnyák)–Slovan/Swift Hesperange (luxemburgi)

Hírdetés

 

EKL: Vorszkla Poltava (ukrán)–Dila Gori (georgiai)/DAC

Kecskemét–Riga (lett)/Víkingur (izlandi)

Alaskert (örmény)/Tivat (montenegrói)–Debrecen

Osijek (horvát)–ZTE

Auda (lett)–Spartak Trnava

Gent (belga)–Žilina/Levadia Tallinn (észt)

A 2. forduló párosításai


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »