Sehogy sem volt jó egy csepeli férfinek: az orvost fojtogatta, mert nem utalta be, a mentőkre húsvágó bárddal támadt, mert kórházba akarták vinni

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki idén februárban egy húsvágó bárddal támadt rá az őt ellátni próbáló mentőkre. A vádlott egy hónappal korábban egy orvosra is rátámadt.

A vádirat szerint a vádlott 2016. január 14-én édesanyjával együtt megjelent egy XXI. kerületi egészségügyi intézetben, ahol azt kérték a velük foglalkozó orvostól, hogy együtt utalja be őket egy kórház osztályára. Az orvos szakmai okok alapján elutasította a kérésüket, ami miatt a vádlott egyre indulatosabb lett, majd amikor a sértett felállt, hogy kinyissa a rendelő ajtaját, a férfi két kézzel megragadta az orvos nyakát és szorítani kezdte, amivel csak akkor hagyott fel, amikor a sértett munkatársai megjelentek a rendelőben.

A vádlott egy hónappal később, 2016. február 11-én a hajnali órákban rosszulléte miatt telefonon kihívta a mentőket XXI. kerületi lakásába. Az Országos Mentőszolgálat részéről egy mentőápoló és egy gépjárművezető érkezett a helyszínre. A mentőápoló megvizsgálta a vádlottat, majd közölte vele, hogy további vizsgálatokra kórházba kell szállítaniuk. Ekkor a vádlott dühös lett, egyik kezébe felkapott egy konyhakést, a másik kezébe pedig egy konyhai húsvágó bárdot és azokkal fenyegetve kiabálta a mentőknek, hogy hagyják el a lakást. A megrémült sértettek menekülni kezdtek, amikor a vádlott a kezében tartott bárdot nagy erővel a sértettek mellett lévő ajtó irányába dobta.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit két rendbeli – egy esetben felfegyverkezve – elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, de a bűncselekmények büntetési tételének felső határa még a bűnhalmazat miatt is csak 12 évig terjedő szabadságvesztés.

(Ügyészség nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »