Seehofer: közelebb kell vinni az EU-t az emberekhez

 

Az Európai Uniónak közelebb kell kerülnie az uniós polgárokhoz – jelentette ki Horst Seehofer, a német Keresztényszociális Unió(CSU) elnöke szombaton Potsdamban, miután a CSU és testvérpártja, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) stratégiai tanácskozást tartott a nagy-britanniai népszavazás eredményére való tekintettel.

Az EU-ban “bizonyos értelemben új korszak kezdődhet” – tette hozzá Seehofer. “Nagy kérdésekben (…) kifejezetten több Európára van szükség, de (…) a hétköznapi élet sok apró kérdésében nem szabad Európának úgy elvesznie a részletekben, mint ahogy az a múltban gyakran megtörtént” – fejtette ki. Ez ugyanis – mondta a politikus – nagyobb bürokráciához, következésképpen az emberek körében elégedetlenséghez vezetett.

Senkinek sem szabad azt állítania, hogy ennek a meglehetősen egyedülálló fejleménynek, Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének “jós módjára már minden következményét és hatását meg tudja mondani” – vélekedett. Ma még senki sem képes a brit kilépésnek a szoros kereskedelmi kapcsolatokra gyakorolt valamennyi hatását megjósolni. Ezért az sem zárható ki – folytatta -, hogy gazdasági fejlemények miatt idővel új megfontolások merülnek fel a “Brexit” – vagyis a brit kilépés – időbeli lezajlását illetően. Felmerülhetnek nézőpontok, amelyek ma még nincsenek a napirenden, például a befektetések elhelyezésével kapcsolatban – tette hozzá Seehofer, de részleteket nem mondott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »