Schumacher továbbra sem tud felállni

Majd három év telt el a Forma1-es pilóta tragikus síbalesete óta. A Schumacher család ügyvédje most a bíróságon számolt be a pilóta állapotáról egy most kezdődött kártérítési perben.

Michael Schumacher, egykori Forma 1-es pilóta 2013. december 29-én szenvedett komoly síbalesetet: fejsérülését még aznap megoperálták. Állapota azonban kritikus volt, így orvosai a mesterséges kóma mellett döntöttek. Fél év elteltével, 2014 júniusában Schumacher menedzsere, Sabine Kehm arról számolt be, hogy a pilóta kijött a kómából, és már át is szállították egy lausanne-i rehabilitációs intézménybe; szeptemberben pedig már a család saját otthonába vitték át. A család azóta elzárkózik a sajtó kérdései elől, a rajongók megértését kérik, hozzátéve, ha jelentősebb fordulat áll be Michael állapotában, arról értesíteni fogják őket.

Tavaly decemberben a Bunte című német bulvárlap arról számolt be, hogy Schumacher jobban van, és újra tanul járni. A család azonnal cáfolta a hírt, és kilátásba helyezte, hogy feljelentést tesz a lap ellen. Egyébként nem ez volt az első alakalom, hogy a valóságnak nem megfelelő információ látott napvilágot a pilóta állapotáról, épp ezért döntött végül úgy a család, hogy (részben személyiségi jogok miatt, részben pedig azért, hogy a hasonló balesetet szenvedettek hozzátartozóit ne tévesszék meg) perelni fog.

A múlt héten indult tárgyalásra most idézték be Felix Dammot, a Schumacher család ügyvédjét, aki elmondta, szemben az eddigi híresztelésekkel, Michael Schumacher nem tud felállni és nem tud járni. Ennél több, hivatalosan megerősített hírt azonban továbbra sem lehet tudni.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »