Schulz szokatlanul durva kirohanást intézett Orbán ellen a megbeszélésük után a német tévében

Az EP "német" szociáldemokrata elnöke szerint "az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti az, amit Orbán gondol a menekültválságról". Azt mondta, "nem az EP vagy az Európai Bizottság kudarcáról van szó, hanem a nemzeti kormányok kudarcáról, mint például a magyar kormány".

Orbán Viktor magyar miniszterelnök álláspontja az európai menekültválsággal kapcsolatban teljes mértékben elfogadhatatlan, és az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön a ZDF német országos közszolgálati televízióban.

Orbán Viktorral folytatott megbeszéléséről Martin Schulz elmondta: a magyar miniszterelnök kifejtette, hogy az európai vezetők nem tudják kezelni a menekültkérdést. "Azt válaszoltam: igen, te jó példa vagy erre" – idézte fel a találkozót az EP német szociáldemokrata elnöke.

Hírdetés

"Nem a közösségi intézmények, nem az EP vagy az Európai Bizottság (EB) kudarcáról van szó, hanem a nemzeti kormányok kudarcáról, mint például a magyar kormány, amelyek nem tudnak, és részben nem akarnak részt venni az európai szolidaritásban" – jelentette ki Martin Schulz, megjegyezve, hogy "ha az EP és az EB rendelkezne felhatalmazással a menekültek tagállamok közötti elosztására, akkor már nem is lenne menekültválság".

(MTI nyomán)

Merkel kioktatta Orbánt – válaszul el kellene küldeni neki az összes rajtunk élősködő határsértőt

Orbán Brüsszelben: "mindent megteszünk, hogy betartsuk az EU-s szabályokat"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »