Schönborn bíboros a pápa küldötteként Belaruszba látogatott

Schönborn bíboros a pápa küldötteként Belaruszba látogatott

Ferenc pápát képviselte Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek Belaruszban, a minszk-mohilevi főegyházmegye létrejöttének 25. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségeken, melyeket július 1-jén és 2-án rendeztek meg a fővárostól 150 kilométerre fekvő Budszlav Mária-kegyhelyén.

A pápa képviseletében a bécsi bíboros találkozott a helyi egyházi és állami vezetőkkel, hangsúlyozta a vallásszabadság, a katolikus egyház és az állam rendezett viszonya, a vallások közötti együttműködés jelentőségét, meglátogatta a nemzetiszocializmus áldozatainak emlékművét a belorusz főváros, Minszk közelében, Malij Trosztenecben, ahol Európa egyik legnagyobb megsemmisítő tábora működött a második világháború idején.

Az osztrák bíboros homíliájában a család fontosságáról beszélt. A totalitárius államok, amint ezt itt Fehéroroszországban is megtapasztalták a múltban, és más ideológiák is le akarják rombolni a család intézményét. „Mi azonban hiszünk a család erejében” – hangoztatta Schönborn bíboros mintegy harmincezer hívő jelenlétében. Vasárnap, július 3-án Schönborn bíboros, a pápa különleges küldötte Minszkben felszentelt egy új katolikus templomot.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »