Schiffer válaszolt: Juhász Péternek és társainak semmilyen üzenetük sincs a társadalom számára

Schiffer válaszolt: Juhász Péternek és társainak semmilyen üzenetük sincs a társadalom számára

„Rendkívül szórakoztatónak tartom, hogy Magyarországon valós társadalmi támogatottság nélküli, de annál nagyobb médiatámogatottsággal bíró, bíróságon pártként bejegyzett szervezetek folyamatosan azt a képzetet keltik, valamilyen számomra átláthatatlan matematikai egyenlet folytán, hogyha valamelyik párt velük összefog, akkor hirtelen a sokszorosára fog nőni a társadalmi támogatottságuk”

– reagált Schiffer András arra, hogy Juhász Péter az által felvázolt új pólusba az Együtt, a Momentum és a Párbeszéd mellé az LMP-t is bevonná, és a 4 pártot közös listán indítaná el a 2018-as választásokon.

„Ezek a mikropártok nem véletlenül vesztették el a társadalmi támogatottságukat, erre a neoliberális politikára a választók nem kíváncsiak”

– magyarázta a ma már újra ügyvédként dolgozó egykori pártelnök. Szerinte, ha ezekkel „a társadalmi támogatottság nélküli neoliberális alakzatokkal” összeáll egy másik párt, akkor valóban elérhetik a 16 százalékot, de csak negatív irányban (emlékezetes, a Medián nemrégiben 16 százalékon mérte az új pólust).

Schiffer András aztán bekeményített:

Hírdetés

„az is sokatmondó, hogy Juhász Péternek és társainak semmilyen üzenetük sincs a magyar társadalom számára, semmit sem mondanak arról, hogy milyen országot szeretnének Orbán bukása után. Folyamatosan a matekolásban élik ki magukat, hogy brókerkedjenek a befutó helyekkel, és párbeszédet folytassanak a mandátumokért, szerintem ennek minimális a közönsége van ma Magyarországon.”

Azt pedig viccesnek nevezte, amikor azt halljuk „az MSZP-SZDSZ egyes utódszervezeteitől”, hogy ők képviselik a jövőt, „pedig ők a 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíciót képviselik, amire a választók már kétszer nemet mondtak.”

Megkérdeztük, hogy akkor az LMP társul-e Juhász Péterékkel. Azzal a kikötéssel, hogy ő már az LMP döntéseibe nem szól bele, és azokra nem is lát rá, Schiffer Andrást azt válaszolta,

„ahhoz, hogy Orbán Viktort eltakarítsák, az MSZP-SZDSZ utódszervezeteivel minden együttműködés kizárt. Az LMP céljai, küldetése összeegyeztethetetlen a neoliberális eszmékkel”.

Érdekes ősz elé nézünk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »