Schiffer „off” – az új célpont: Szél Bernadett

Schiffer „off” – az új célpont: Szél Bernadett

Kemény szavakkal, lefegyverző stílusban reagál az LMP egyedül maradt elnöke a Magyar Idők karaktergyilkosnak tűnő cikkére. Szél Bernadettnek alig két nappal azután támadt neki a kormánylap, hogy Schiffer András minden párttisztségétől megvált.

Valószínűleg a kormányoldalon is alig várták már, hogy „magától” csökkenjen az ellenzék mérete. Márpedig Schiffer Andrással (és ebben meglepő módon csaknem a teljes közvélemény egyetért) az LMP lelkét adó figura távozott a parlamentből.

A bejelentést feltűnő gyorsasággal követte a kormányközeli Magyar Idők Szél Bernadettre rárontó cikke. A zöldpárt eddigi társelnökének a lap szerint olyan bűnök róhatóak fel, mint hogy „kezdőként egy multinacionális cégnél dolgozott”. Valóban, a közgazdászdiploma megszerzése után a mai politikust a Philip Morris alkalmazta, két éven át dohányzásmegelőző programvezető volt, ám ezt követően az MTA-ban kutatóként folytatta, innen pedig a KSH-ba került. 2002-ben a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezet programvezetője lett, ahol hazánkba érkező, innen továbbálló vagy integrálódni szándékozó migránsokat segített, a lap pedig erre az időszakra hivatkozva rá is süti a Soros-bérenc bélyeget (az egyesületet ugyanis támogatta Soros György).

A cikk rámutat arra is, hogy Szél 2008-ban is részt vett egy Soros György által támogatott programban a Humanista Mozgalom égisze alatt.

„Fiúk, én bírom, küldjétek nyugodtan :) !”

Az írás megjelenésének reggelén Szél Bernadett részletesen reagált a cikkben foglaltakra.

„Ez igen, (…) a Fidesz Magyar Idők álnéven elkezdett csípőből tüzelni rám. Fiúk, én bírom, küldjétek nyugodtan :) !” – írta a politikus a Facebookon, majd további „exkluzív infókkal” látja el a kormánypártot és a nyilvánosságot. „Nem is 2002-ben jött meg az ‘első küldetés’ (ez mit jelentsen?!), hanem már 16 évesen nyertem egy Soros-ösztöndíjat, és amíg Ti nagyokat fürödtetek a Balcsiban, jókat buliztatok vagy a politikai karriereteket egyengettétek a Fideszben ismert módszerekkel, én kőkeményen végigtanultam a nyarat Connecticutban, megtanultam angolul, bejártam New York Cityt és más borzalmas imperialista dolgokat műveltem.”

Megjegyzi, nem érdekli, hogy a Fidesz most Sorosnak hívja a fő gonoszt, azt is régóta tudni véli, hogy fogalmuk sincs a civil szféráról, de igazán övön alulinak tartja, hogy azzal jönnek, egy fiatal élete első munkahelyeként mit talál.

Orbánról is volna mit írni Soros-ügyben

Szél büszke minden teljesítményére, és úgy vállalja magát, ahogy van, de szerinte „a Fideszben ezt piszkosul nem tudják magukról elmondani”.

Végül ajánl egy cikktémát a Magyar Időknek: Orbán Viktor oxfordi Soros-ösztöndíját (1989–1990), 1992-es alelnökségét a Liberális Internacionáléban. „Biztos sokan elolvasnák, csak egy tipp”, teszi hozzá. Zárszóként leszögezi, nem fog megijedni a Fidesz hasonló húzásaitól, és azt ajánlja, ehelyett inkább kormányozni kellene, az az ő dolguk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »