Schiffer: Matolcsy Györgynek mennie kell

Schiffer: Matolcsy Györgynek mennie kell

Matolcsyék uralják a parlament mai ülését, az ellenzéki pártok kérdésekkel, azonnali kérdésekkel sorozzák majd meg a miniszterelnököt, a minisztereket és magát a nemzeti bank elnökét is. Az LMP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában törvénytelennek nevezte a jegybanki alapítványok pénzszórását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint semmi gond nincs azzal, hogy a nemzeti bank a forint gyengüléséből adódó árfolyamnyereséget tartalékolja. Tállai András úgy érvelt, a tartaléknak köszönhetően a jegybankot nem kell majd a költségvetésnek kisegítenie, ha a jövőben változik a gazdasági környezet, és az MNB veszteséges lesz.

„Az alapítványok önálló jogi személyek megfelelő vezető szervvel, a kuratóriummal, nyilvánvaló, hogy a gazdálkodásról hozott döntések alapvetően az ő felelősségi körükbe tartoznak. És hangsúlyozom ismét, hogy nem a kormányéba. Az pedig, hogy az LMP frakcióvezetője átveszi az ügyészség és a rendőrség szerepét, és már gyanúsít is, nyilván egy politikai kinyilvánítás, amelynek a parlamentben semmi értelme nincs” – fogalmazott Tállai András parlamenti államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »