Schäuble: Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Berlinben újságírók előtt kijelentette: “Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz a menekültválságban” Európa egyesülése nem sikerülhet, ha “minden nap reggeltől estig másokat kritizálunk” – tette hozzá.

A miniszter egy sajtóbeszélgetésen az M1 aktuális csatorna tudósítójának kérdésére elmondta, hogy ma is vállalja azt a – Süddeutsche Zeitung című lapban januárban közölt interjúban tett – kijelentését, miszerint “ha őszinték vagyunk, el kell ismernünk, hogy az sem mind helytelen, amit Magyarország tett” a menekültválsággal kapcsolatban.

Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, hogy Európa egyesülése nem sikerülhet, ha “minden nap reggeltől estig másokat kritizálunk”. Inkább arra kell összpontosítani, hogy “a lehető legjobban elvégezzük feladatainkat”.

Elmondta, hogy Németország újraegyesítése idején, a Kohl-kormány belügyminisztereként felelős volt az NDK-val folytatott kapcsolatokért, így sok fiatalabb német politikusnál jobban érti az egykori keleti tömb országai lakosságának érzésvilágát és a vasfüggöny leomlásához fűzött reményekkel kapcsolatos csalódottságot.

Ez a csalódottság ugyan nem minden esetben indokolt, de azért “nem kellene folyton szidni szomszédainkat, barátainkat, hanem meg kell próbálni megértéssel viszonyulni irántuk” – fogalmazott Wolfgang Schäuble.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »