Sárvári rendőrök mentették meg a fuldokló nőt

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a Rába sárvári szakaszán egy személyt elsodort a víz vasárnap délután – olvasható a rendőrség honlapján.

A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a bejelentés helyszínére indultak és néhány másodperces várakozást követően megpillantották a folyó közepén sodródó nőt – írja a police.hu.

Annak ellenére, hogy a folyamatos esőzésektől felduzzadt a Rába, sodrása pedig erős volt, Papp Csaba törzszászlós, a Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka beleugrott a folyóba, hogy a vízben többször is elmerülő nőt megragadja. Az eset végül szerencsésen zárult, mivel mintegy 150 méteres sodródást követően a parancsnok egy úszó farönkbe bele tudott kapaszkodni.

A törzszászlós legalább húsz percig tartotta az asszonyt, mire társai megtalálták őket és a katasztrófavédelem munkatársaival együtt a segítségükre siettek. Közös erővel húzták partra az idős asszonyt és a törzszászlóst.

A 62 éves sárvári nőt a mentők kórházba szállították. Az életmentő rendőr pedig kisebb hámsérülésekkel megúszta az akciót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »