Sárosi Laura kikapott első mérkőzésén

A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól a riói olimpiai csütörtöki versenynapján. Miskolczi Julianna sportlövő számárapedig véget is ért az olimpia.

A reggeli mérkőzések kissé elhúzódtak, így a 23 éves játékos – aki Ódor Andrea 1996-os atlantai szereplése óta az első magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon – bemutatkozása nagyjából 50 percet csúszott.

A világranglistán 65. Sárosi riválisa óriási fölényben játszott az első játszmában. A kettejük közti jelentős magasságbeli különbségből adódóan – Sárosi az alacsonyabb – az indiai játékos a magas labdákat kíméletlenül bombázta lábra, és az ejtései is pontosak voltak. A szett végén Sárosi egy mentés közben rosszul esett, rövid ideig a derekát fájlalta. Az első játszmát végül 13 perc alatt 21-8-ra nyerte az indiai, a leghosszabb labdamenet 19 ütéses volt.

A második felvonás kezdetén Sárosi már nem „ragadt be”, 5-5-ig felváltva estek a pontok, az indiai ezután azonban sorozatban négy pontot csinált, és még a magyar játékos is „besegített” neki egy-két rontott ziccerrel, így 11-9-nél pihentek. Sárosi ugyan becsülettel küzdött minden labdamenetben, de az indiai egyre jobban elkapta a fonalat, és gyönyörű ütésekkel növelte előnyét. A második játszma 14 perc alatt 21-9 lett.

Sárosi a csoport második mérkőzésén szombaton a világranglistán 20. kanadai Michelle Li ellen lép pályára. A férfiak és a nők versenyében is 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, az első három kiemelt csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással játszik a nyolcaddöntőben.

Miskolczi számára véget ért az olimpia

Bár a térdelő testhelyzetű első 20 lövés során még a kilencedik helyen is állt Miskolczi Julianna a kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett számában, a végén 577 körös eredménnyel csak a 22. helyet tudta megszerezni. A döntős szerepléshez 5 kör hiányzott még.

Miskolczi Julianna számára véget is ért az olimpia, erősebbik számában légpuskában (2014-ben Moszkvában Európa-bajnok volt) szombaton szintén a 22. lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »